Vols participar?. Comptem amb tu.

Vols afiliar-te? Vols inscriure't com a simpatitzant? Vols rebre l'Espurna (el nostre diari digital d'informació)?. Envian's un correu a picanya@iniciativapv.org o a compromis.picanya@gmail.com

dimecres, 27 de juliol del 2011

Compromís fa una proposta per regularitzar l'accés a treballar a l'ajuntament



En el dia de hui, ha estat presentada una proposta per clarificar i ajudar als ciutadans a conèixer la forma d'accés als llocs de treball, temporals i fixes, de l'ajuntament de Picanya.
A hores d'ara, només existeix una borsa de treball (informàtic). Per a personal administratiu i subaltern, les substitucions i necessitats temporals són cobertes per persones que ningú no sap qui les selecciona o les tria, estenent-se la sensació al poble que per treballar a l'ajuntament has de ser amic de X, família de Y o pertànyer a Z organització.
Per als llocs vacants, cada vegada es tria per un sistema de selecció, si el hi ha. Ara estem en un procés de funcionarització de persones contractades i les úniques persones que es poden presentar, no se sap per quin sistema accediren. Aquest procés serà recorregut davant els tribunals de justícia per Compromís.
La proposta presentada estableix unes Bases generals per a la creació de borses de treball per cobrir substitucions i necessitats temporals i unes Bases Generals per als sistemes de selecció de les places vacants.

14 comentaris:

  1. Com s'hi nota que hi ha gent amb INICIATIVA en l'ajuntament... endavant!!

    ResponElimina
  2. Esta persona que ha dejado el comentario debe ser del proceso de funcionarizacion del Ayto. No?

    ResponElimina
  3. Al menos uno de ustedes sabe bien cómo se entra a trabajar (o lo que haga) en el ayuntamiento... de Xirivella, ¿porqué ése mismo no le explica cómo se hace? ¿o es que no se acuerda? ¿o es que no le interesa acordarse a alguno de ustedes cómo entró en la administración? ¿sólo le interesa ahora que no está donde quiere?

    ResponElimina
  4. Supongo que el último comentario va dirijido a quien ha publicado el artículo, miren...no me vengan con jilipolleces a estas alturas de esta democracia que todo el que no sepa la expresión "hecha la ley hecha la trampa" me parece un hipócrita o un tonto. Aquí quien esté libre de pecado que tire la primera piedra. Lo importante es que quien le han regalado la plaza sea o no competente y haga bién su trabajo y déjense de "hipocridades". O es por oposición libre o no me creo nada de nada e incluso siendo oposición "libre" ya se han levantado por ahí más de un apaño.

    ResponElimina
  5. Soy vecino de Picanya , tambien funcionario de la administracion, por oposicion y con mucha honra, nadie me ha "ayudado" a conseguir mi plaza, y llevo trabajando mas de 20 años en la Administracion.
    Desde siempre e intentado seguir el tema de acceso a los puestos de trabajo y sobre todo plazas de funcionarios en el Ayuntamiento de Picanya.
    Ni oponion , es que nunca ha habido una transparencia en la ocupacion de plazas en el _Ayuntamiento de Picanya, quisiera obviar ciertas plazas, como una que es de administrativo y que recuerdo que cuando se hizo la prueba para acceder a la misma era para ocuparla por un plazo máximo de seis meses (esto hace ya alrededor de 22 años, alrededor de 1988 mas o menos), esta plaza esta bastante ligada al puesto de Alcalde, que en aquel momento ya era el Sr. Almenar. Pues bien a la prueba accedieron pocas personas ya que esta convocatorio no si si recuerdo se dijo de palabra o se publico asi como aquel que dice en el tablon de anuncios. Lo bueno es que la persona que se elegio sigue alli, sin pasar una oposicion de verdad y luego tras pasar varios quinquenios se funcionarizo la plaza. (Y eso que dijeron que era para un periodo temporal de alrededor de 6 meses o un año). Pues asi mas o menos la multa de plazas hoy en dia existentes en el Ayuntamiento se han ido cubriendo de esta manera. No se convocaba una oposicion real, como la que yo he pasado, y eso a un funcionario como yo que no tengo que dar las "gracias" a nadie, duele mucho. Luego vendra que el que aprueba una oposicion sea responsable y valga o sepa desempeñar su trabajo eficientemente.
    Tambien otras de las plazas que se convoco de titulo tecnico nivel A-B en l´alqueria de moret,fue muy curioso era una plaza que por sus carateristicas nunca habia existido en la administracion, y cuando se convoco solo se presentaron dos aspirantes: quien ocupaba en ese momento la plaza de forma interina y otra persona, imaginaros quien consiguio la plaza.
    Casi siempre se ha puesto gente en las plazas que se crean sin haberse hecho publico o haber tenido una bolsa de trabajo y luego se han funcionarizado dichas plazas.
    Ahora si que ultimamente se estan realizando alguna convocatorio sin bien algunas estan saliendo "el tiro" por la culata. Y lo mas "fuerte" es la ultima convocatoria que ha realizado el ayuntamiento , la plaza de bibliotecario, que la verdad parece que esta hecha a medida de quien ocupa dicha plaza actualmente, y eso que no conozco a esta persona, pero la varemacion (concurso-oposicion) deja mucho que desar y bastante subjetiva e imparcial.

    ResponElimina
  6. OPOSICIONES "MAS SERIAS"29 de juliol del 2011, a les 21:31

    Miren si el ayuntamiento de Picanya tiene poca experiencia en convocar oposiciones reales para cubrir puestos de trabajo en dicho ayuntamiento, que concretamente una de las ultimas convocatorias que realizo el ayuntamiento para cubrir 4 plazas de administrativos, esta paralizada dicha oposicion en mitad de la realizacion de las pruebaso. Todo porque el Sr. Presidente del Tribunal no dio validez a una de las actas levantadas por el Tribunal, ya que al parece el contenido de dicha acta no era cierto (quedando la duda de que si dicho contenido no era cierto y fue firmada por los miembros del Tribunal, y el acta es un documento público, podriamos incluso de estar hablado de una falsedad en documento publico, por si no habian caido en la cuenta los opositores que se han presentado a esa oposicion). Bueno, pues retornando a dicha oposicion tras haber estado paralizada bastantes meses, ahora segun se ha extendido por ahi "el Ayuntamiento" quiere anular dicha convocatoria de oposicion y volverla convocar.
    Supongo que el Sr. Secretario del ayuntamiento que es la persona que debe de asesorar en estos aspectos al ayuntamiento desde el punto de vista juridico y legal lo sepa hacer, y tambien tenga en cuenta los pros y contras de dicha anulacion de convocatoria.

    ResponElimina
  7. El fondo del asunto es...Realmente un ayuntamiento con 10.000 habitantes necesita o ha necesitado sacar, algunas con "extrema urgencia" esas plazas? Hace falta tanto personal en este ayuntamiento ?... o es que algunos viven de "puta mare" perdón por la expresión y otros se lo curran?.
    Me parece que el comentario de OPOSICIONES sobre el secretario es del todo acertado, aquí me parece que se piensan que la gente es tonta y están acostumbrados a hacer lo que les ha venido en gana desde hace mucho, mucho tiempo por lo que estoy viendo.

    ResponElimina
  8. Xavier Rius diu:

    He vist un comentari (el tercer) que textualment diu:
    Al menos uno de ustedes sabe bien cómo se entra a trabajar (o lo que haga) en el ayuntamiento... de Xirivella, ¿porqué ése mismo no le explica cómo se hace? ¿o es que no se acuerda? ¿o es que no le interesa acordarse a alguno de ustedes cómo entró en la administración? ¿sólo le interesa ahora que no está donde quiere?


    Li informe:
    En l'actualitat, funcionaris de l'ajuntament de Xirivella, visquent a Picanya només hi han dos. Si es refereix a mi en la seua falsetat, el puc informar del següent:
    L'oposició mitjançant la qual vaig entrar a treballar i guanyar la plaça de funcionari fou publicada en el BOP (Bases i tribunal) el 18 de novembre de 1988. número 41, pàgina 12, 13, 14 i 15). Com vosté sabrà les proves de policia són les que més nombre de proves cal superar per adquirir la condició de funcionari (no menys de 6 proves en distints exercisis).
    El tribunal en aquella època era constituit amb més membres d'altres administracions que en l'actualitat.
    Li recorde o informe que en aquella època no es feien exàmens tipus test i les proves es feien orals en audiència pública, llevat d'alguna en concret per escrit (2) que suposaven desenvolupaments d'exercicis pràctics).
    Ací té l'acta del tribunal del tercer exercici (tres proves) i les notes dels opositors). https://docs.google.com/leaf?id=0B9NjkqiYOAIAZWU4ZWFjODItMzg0Yy00Nzc5LWJhMjItMGQxNDg2ZTU0N2Jk&hl=ca
    També a continuació li pose l'acta final del tribunal amb les qualificacions finals de l'oposició LLIURE, (no concurs, ni concurs oposició, mlagrat que hi havien interins ocupant les places vacants).
    https://docs.google.com/leaf?id=0B9NjkqiYOAIAYmZiN2M5MjktMzZkNy00MjI3LWE1NTAtNDlmZmM3ZWE4MWU0&hl=ca

    En quant a la destinació que ocupe en l'actual lloc de treball, també de policia, fou per un concurs intern (con es provisionen els llocs en les administracions com toca, diferent de L'ACCÉS) entre tots els funcionaris policies de l'ajuntament, no presentant-se ningú més a la plaça (les seues condicions laborals i salari eren poc atractives) i malgrat això, no vaig presentar cap mèrit per si hi havia qualsevol funcionari que la volgués, se la poguera endur. Extrems que pel seu suposat "coneixement" de Xirivella, que li ha dut a fer eixes afirmacions, li podrà confirmar qualsevol treballador amb un mínim d'antiguitat.

    Dit tot això, li faig la següent oferta pública. Si té cap dubte, li oferisc a que m'ho diga i li permetré l'accés al meu expedient personal de funcionari perquè puga vore el que vullga. Donaré la meua autorització i podrà vore'l sense cap restricció i si trobara cap anomalia tindria la meua autorització per fer-la pública.

    Siga valent i ja que ha llançat eixa insinuació per a "difama que alguna cosa queda", arribe fins el final. Si no s'atreveix a donar la cara i vol més proves documentals, només té que demanar-les i en concret la que demane, la publicaré com he fet amb la referència de la convocatòria (pot repassar-la en qualsevol biblioteca que tinga el fons del BOP, que són moltes) i com les actes del tribunal que li he posat.

    Per últim si es refereix a l'altra funcionaria de Xirivella que viu a Picanya, malgrat ser anterior el seu accés al meu, pose la mà en el foc per eixa dona i pel procés que passà perquè en Xirivella, el personal funcionari, des de l'inici de la democràcia ha passat proves com toca.

    Respecte al personal laboral en Xirivella, si que hagueren irregularitats (semblants a les que es produeixen a Picanya fins l'actualitat, és a dir no passar processos selectius), però això es tallà per la intervenció de CCOO i UGT, a mitjans de l'any 90, com pot confirmar-li qualsevol treballador, laboral o funcionari de l'ajuntament de Xirivella, de qualsevol ideologia, edat o condició, que criticaran a l'ajuntament per altres coses, però cap ni un pels procesos de selecció, realitzats TOTS amb publcitat, mèrit, igualtat i capacitat.

    ResponElimina
  9. Xavier Rius diu:

    Respecte al 3r comentari posat que diu:

    Anònim ha dit...

    Al menos uno de ustedes sabe bien cómo se entra a trabajar (o lo que haga) en el ayuntamiento... de Xirivella, ¿porqué ése mismo no le explica cómo se hace? ¿o es que no se acuerda? ¿o es que no le interesa acordarse a alguno de ustedes cómo entró en la administración? ¿sólo le interesa ahora que no está donde quiere?

    He d'informar el següent:

    A Picanya només hi han dos funcionaris de Xirivella.

    Si la referència és per la meua persona he de dir-li que el que subscriu és funcionari de l'ajuntament de Xirivella per superació d'un procés d'oposició lliure, publicat al BOP número 41 de l'any 1988, de data 18 de febrer de 1988, pàgines 13, 14 i 15.

    Que les oposicions de funcionari de policia són de les més exigents que hi ha, tenint que passar mo menys de 6 proves en distints exercicis, amb una composició del tribuanl (en aquells anys) de personal d'altres administracions, superior al de la composició actual.

    Que com a prova adjunte acta del tribunal del tercer exercici (tres proves en ell). https://docs.google.com/leaf?id=0B9NjkqiYOAIAZWU4ZWFjODItMzg0Yy00Nzc5LWJhMjItMGQxNDg2ZTU0N2Jk&hl=ca
    i de la proposta de nomenament amb les puntuacions finals https://docs.google.com/leaf?id=0B9NjkqiYOAIAYmZiN2M5MjktMzZkNy00MjI3LWE1NTAtNDlmZmM3ZWE4MWU0&hl=ca

    Si malgrat això té vosté el més mínim dubte, li llançe el repte públic d'oferir-me a acompanyar-lo a visualitzar el meu expedient personal sense cap restricció, i que si troba qualsevol irregularitat o sospita, la publicite. Espere la seua acceptació.

    Si es refereix a l'altra funcionaria que viu a Picanya, tot i entrar abans que jo, puc assegurar que les proves d'accés per a funcionaris de Xirivella, des de l'arribada de la democràcia, han estat exemplars, no així els procesos de selecció de personal laboral, els quals foren denunciats pels sindicats UGT i CCOO i regularitztas a mitjans dels anys 90, precissament per la denuncia i mobilització dels sindicats. Des d'aleshores, els procesos són exactament iguals que els de funcionaris.

    Si es refereix a l'adscripció al meu lloc actual, li informe que en l'ajuntament de Xirivella, després de la seleccióo es pot canviar de lloc mitjançant un concurs d'adscripció.
    El lloc que ocupe isqué en l'any 2005 i es feu un procés públic on només en vaig presentar jo ja que la plaça, per les seues condicions i salari era poc atractiva, malgrat això, presentí la instància sense cap mèrit per si, algun altra policia volia ocupar-la, se l'enduguera. Reitere, això consta al meu expedient personal, i si té qualsevol dubte, insistisc en permetre-li l'accés per a la seua comprovació.
    Atentament Xavier Rius

    ResponElimina
  10. SOM TONTOS PERO NO TANT30 de juliol del 2011, a les 14:46

    El que no té de rebut i no se si el Sr. Alcalde esta al corrent del que diré, tant que vol contorlar, però en este cas per ser qui és, mostraré com es treballa en l'ajuntament de Picanya, i concremente en el departament d'imatge i publicitat. Tan senzill com entrar en internet, anar a la pagina de l'ajuntament de Picanya, després a la pagina 'Picanya TV', i després busquem en l'agenda la secció 'cultura' ; bo una vegada ací agafem la gravació que diu 'agenda cultural i d´oci juny 2011' data 9-6-11, duració 3,48"i comencem a visionar el vídeo, tot correcte fins quan arribem a la filmació de la realització de l'estora del Corpus Christi i QUAL ÉS LA SORPRESA senyors, que hi ha una persona 'viva', si 'viva' i esta persona que conec personalment ja va morir cap a quasi dos anys. Bo , d'estupor, nos pengen un vídeo creient que és d'enguany, concretament juny 2011, QUAN EN REALITAT ÉS D'UN ANY O DOS ANYS ANTERIORS. Srs. a col·lació de l'accés als llocs de treball en l'Ajuntament de Picanya, que mes bé este cas seria per a obrir un expedient disciplinari al funcionari de torn."

    ResponElimina
  11. Bon dia.

    Sobre el comentari del vídeo de PicanyaTV diré que aquest és un vídeo publicat el dia 9 de juny (es veu a la data del vídeo) que ANUNCIA les activitats de tot el mes (com el Corpus que se celebrà el dia 26, o la Fira del Comerç o el ballet) i, com és evident, TOTES les imatges són d'anys anteriors, TOTES. En aquest vídeo i en tots els vídeos d'agenda cultural. L'odi i les obsesions no són bones. Fan veure coses impossibles. Sabeu qué és manipulació? Publicar una foto amb un cartell electoral amb els "joves" d'Iniciativa on, com a mínim, la imatge de quatre d'ells està afegida (i de forma molt dolenta) amb el PhotoShop. Això sí és un engany i un insult a la intel·ligència dels joves. Demanar el vot dels joves amb una foto trucada? Lleig, molt lleig i denunciable.

    ResponElimina
  12. Joves d'Iniciativa diu:
    Denunciable? el que unes persones no pogueren estar el dia de la foto i demanaren que se'ls incorporara amb posterioritat?, que eixos joves no anaven en la candidatura com deia el cartell?.
    Manipulació és un altra cosa. El cartell no alterava el contingut (els joves que anaven en candidatura).
    A més, tot fet amb material propi i no de l'ajuntament, cosa que no pot dir altra força municipal que tots sabem. Ah, i amb personal propi i no "funcionaris de Picanya".

    ResponElimina
  13. Vinga Sr. Rius, que tots sabem com va entrar voste en l'Ajuntament de Xirivella com a policía interí, i despres ja quan era responsable sindical va apareixer la seua plaça. Hi ha que ser coherent!

    ResponElimina
  14. Rius diu:

    a) Vaig entrar d'interí en un procés de selecció on es presentaren decenes de persones, superàrem més de 5 proves i vaig aprovar (cosa que es fa en una ajuntament normal i reivindique per Picanya). I vaig pendre possessió de la plaça l'últim dia possible, per què em tingueren que convencer des del propi ajuntament, vaig tindre dos reunions amb l'alcalde (Teruel)i el coordinador de l'ajuntament (J.Santamaria) perquè no entenien que no volguera pendre possessió. Del que dic, li ho pot confirmar l'actual diputat del PSOE, que fou qui més me presionà i ell pot atestiguar que jo no volia pendre possessió i que segurament vosté coneixerà o podrà parlar amb ell. Només té que enviar-me un missatge i entraré en contacte amb vosté. Jo el que dic ho demostre i no difame i m'amague.
    Per què no volia pendre possessió?, molt senzill, havia anat a acompanyar a un company que em demanà que em presentés amb ell per donar-li ànims, ja que jo tot i estar preparant-me oposicions, volia optar més endavant (tenia un bon treball i un molt bon salari).
    b) Errada. Quan isqué la plaça definitiva fou en l'any 88, jo entrí de delegat de CCOO en l'any 89 o 90, no recorde l'any de les eleccions.
    Vosté i "tots" sembla que no tenen fonts d'informació fiables o entenen el joc polític en el descrèdit personal acosta de la difamació, tal vegada perquè no tenen arguments o raó política.
    Per cert, l'anónim parla com Camps al generalitzar creences o desconeixements pròpis.
    Estic a la seua disposició xavier@iniciativapv.org i espere que els meus oferiments siguen acceptats.
    Jo no li amagaré informació i si és així ho pot fer públic, al contrari, l'ajuntament de Picanya sí que no facilita la informació que se li demanda. Per què serà?

    ResponElimina