Vols participar?. Comptem amb tu.

Vols afiliar-te? Vols inscriure't com a simpatitzant? Vols rebre l'Espurna (el nostre diari digital d'informació)?. Envian's un correu a picanya@iniciativapv.org o a compromis.picanya@gmail.com

dimarts, 27 de setembre del 2011

Qui ens pren el pél?




Las gestiones realizadas por el Alcalde de Picanya, Josep Almenar, logran la paralización del proyecto del CIS 


El Ayuntamiento de Picanya quiere hacer pública su satisfacción por la noticia de que, en el día de hoy y dado el intenso trabajo de negociación realizado por nuestro Alcalde Josep Almenar ante los organismos competentes, se ha decidido la PARALIZACIÓN del proyecto de construcción del Centro de Integración Social en la partida del Safranar, sobre término municipal del Ayuntamiento de Valencia, en unos terrenos lindantes con nuestro municipio.
Una vez más, el trabajo serio, la negociación eficaz, y el compromiso con la ciudadanía del Alcalde de Picanya, Josep Almenar, han dado su fruto. 

Aquest fou un dels molts comunicats oficials de l'ajuntament. A més,, malgrat la crisi i el dèficit, l'ajuntament no dubtà en encetar una campanya informativa en eixe sentit. Hui als mitjans de comunicació s'afirma que el Ministeri de l'Interior a convocat als propietaris dels terrenys de safranar per signar les actes d'expropiació.

O el Ministeri ens està mentint o el Sr. Almenar, alcalde de Picanya, ens ha mentit. I no es pot dir que cadascú va a la seua, ja que ací no hi ha distint color polític i "el trabajo serio, la negociación eficaz y el compromiso con la ciudadania..." s'han quedat en treball de pandereta, negociació ineficaç i ja no hi ha compromís amb la ciutadania?.

El temps, eixe gran jutge, posarà a cadascú al seu lloc. Des de Compromís esperem a saber qui ens pren el pél i, independentment qui siga, demanarem responsabilitats, no pel CIS en si, si no per enganyar i abusar de la confiança del poble, ha estat el CIS com podia ser el PON.
Respecte al CIS, ratifiquem el nostre posicionament, que són instal·lacions necessàries, que no es pot criminalitzar i estigmatitzar a les persones que allà estan, que hem de fer el possible per a la seua recuperació per a la vida social i que el lloc, atén a critris polítics i no ha criteris objectius.

13 comentaris:

  1. "Mentiras y mas menterias", eso es un buen título de canción que se podria dedicar al Sr. Almenar. Ya no es en si el tema de CIS, sino el haber realizado publicamente por escrito y de palabra que el Ayuntamiento de Picanya habia paralizado la construccion del CIS.
    El Sr. Almenar ya nos queria desviar la atencion con su multitud de carteles por todos aquellos departamentos del Ayuntamiento, en el que decia "Picanya no tendra un centro penitenciario", pues bien todos ya sabiamos que esta segunda ubicación del CIS no era en termino de Picanya , pero si lindante a este.
    Encima las mentieras han sido publicas, como por ejemplo en un pleno en el que comparecieron muchos vecinos, y en el que el Sr. Almenar en ningun momento pudo manifiestar de manera rotunda que el CIS NO SE IBA A CONSTRUIR, sino con una simple manifestación "ya se vera".
    Esto es engañar o decir mentiras a todos los vecinos de Picanya.
    Ahora ya se sabe la estrategia que va utilizar el Sr. Almenar, "la culpa.... el alcalde de Paiporta o de la alcaldesa de Valencia", vaya manera del Sr. Almenar de encender fuegos.
    Necesitamos politicos mas transparentes, no tan sucios politicamente.
    ¿Dara explicaciones el Sr. Almenar a estas ultimas noticias en relacion al CIS? ¿Algun dia nos dira o explicara cuales fueron sus gestiones para la paralizacion de la construccion del CIS?
    Como siempre y como ya es de costumbre en el o nos dara explicaciones "vagas" o ni siquiera hablara del tema.

    ResponElimina
  2. Bon dia. Sóc votant del Bloc des de fa molts anys (més que vostés) i acabe de quedar bocabadada en veure això. Iniciativa també farà "electoralisme" amb aquest tema? Una posició d'esquerres i progressista és dir SÍ al CIS amb claredat perquè és necessari per a que els menys afavorits (els que poblen les pressons) puguen reinsertar-se una volta complida la seua pena. Tornem a airejar el tema? Quí som? El PP o el PSOE? Hem de treballar per a donar més oportunitats a les persones, hem d'exigir centres com aquest i si van al costat de les vostres unifimaliars de luxe doncs haureu d'acceptar-lo. Això és una posició d'esquerres. No podem caure en el mateix joc de la dreta. No tot val, no està bé que, buscant atacar l'alcalde del poble (que mil raons hi ha per a fer-ho) acabem animant protestes feixistes. CIS sí, alt i clar, i si l'alcalde ha enganyat al poble i al final es fa el CIS haurem de celebrar-ho i exigir també la seua dimissió per mentir però, també, si al final no es construix, caldrà demanar alguna responsabilitat a persones que com vosté (no sé qui és l'autor de l'entrada) no tenen cap problema en tornar a fer servir aquest tema, tan sensible, com a instrument polític. Li ho torne a dir, no tot val. Continue amb el seu treball d'oposició però siga responsable amb alló que publica en aquest blog.

    ResponElimina
  3. L'entrada diu: "Respecte al CIS, ratifiquen el nostre posicionament, que són instal·lacions necessàries, que no es pot criminalitzar i estigmatitzar a les persones que allà estan, que hem de fer el possible per a la seua recuperació per a la vida social i que el lloc, atén a critris polítics i no ha criteris objectius."
    Crec que coincideix amb el que vosté diu amb una matisació que farem a continuació.
    Primer le informarem que podem reproduir la intervenció de la regidora Helena al plenari municipal que és quasi una còpia calcada del que vosté a dit, a excepció d'allò de les unifamiliars.
    El que més a prop viu del CIS dels nostres afiliats i simpatitzants viu quasi al costat del Sr. Alcalde (en el mateix bloc d'unifamiliars) i tenim afiliats i simpatitzants en Picanya Sud, Vistabella, zona Sorolla, etc, i també visquent en unifamiliars, la qual cosa no crec que siga un descrèdit.
    Respecte al mateix plenari, l'actual regidor, feu una intervenció recordant que ell ha viscut 30 anys al costat d'una presó i un CIS i li semblava patètic escoltar alguns arguments que es donaven contra el CIS.
    Respecte a la diferència que tenim amb vosté és perquè no podem defensar l'ubicació per motius lògics. Pot entar en la web del Ministeri i pot arribar a programes d'inserció socials els quals desaconsellen els CIS fora de grans poblacions, allunyats de serveis bàsics i facilitat de comunicació que van contra la finalitat dels CIS. Fins i tot Helena al plenari manifestà que seria més correcte en solars dins de la població, tot i que Picanya, per les seues dimensions no és apropiada. Le informe que dos dels afiliats d'Iniciativa treballen en Centres que ajuden a la inserció de persones conflictives i marginades i si fem aquesta afirmació fou després de parlar amb experts i veient els informes del mateix ministeri.
    En la resta com vorà coincidim totalment.
    Nosaltres no airejem res. Reproduïm una notícia d'interés per a la població de Picanya apareguda al Levante-EMV d'ahir (edició l'Horta).

    ResponElimina
  4. Bon dia. Gràcies per la contestació. Malauradament veig que esteu en la mateixa posició defensada pel PSOE-PP local: CIS sí, però no al costat de ma casa. CIS sí, però no en Picanya. No voleu criminalitzar als usuaris d'aquestes instal·lacions però no els voleu a prop. Això no és una posició d'esquerres. Si volem una transformació real de la societat no podem estar en la mateixa posició de PSOE i PP en un tema com aquest. Publicar una entrada com aquesta, i tornar a obrir un tema en el que és tan fàcil fer demagògia i obrir la porta al feixisme, és allunyar la possibilitat de que el CIS es puga fer i això és perjudicar a persones en situacions molt i molt difícils. Amics i amigues d'Iniciativa, ser d'esquerres és ser valent, voler canvis, aquest és un tema en el que hem de marcar diferències i saber defendre una posició progressista. El CIS, com els hospitals, les escoles públiques, les universitat públiques... són mitjans de cohesió social, d'oportunitat per als menys afavorits i hem de defendre la seua construcció i no fer polèmiques amb les que desgastar adversaris polítics. Torne a insitir, no tot val, i amb una entrada com aquesta, aquest blog, i les persones que hi escriviu, perdeu credibilitat política. Esteu a temps de corregir. Una salutació.

    ResponElimina
  5. Vosté segur que ha escoltat el que deia el PP arreplegant signatures pel poble i no, no és el mateix que diguem nosaltres.
    Respecte al PSOE, el posicionament és molt semblant per no dir igual en el fons, però no en les formes i coincideix substancialment amb el que vosté exposa.
    Dificilment Iniciativa pogué fer més del que feu amb una regidora només i sense tindre la informació que posseïen tant el PSOE com el PP.
    És més la proposta que li férem al PSOE d'anar tots a una defensant el CIS no fou acceptada perquè suposava acceptar el CIS al costat de l'ecoparc i el PSOE tenia por del possible impacte electoral.
    Li remet a la intervenció de la nostra regidora al plenari on estractà el tema del CIS http://www.iniciativapv.org/delegacions/picanya/documents/IntHeCIS.pdf
    Ella, Helena, treballa en una Fundació que es dedica a la integració de les persones marginades i li repetisc que l'actual regidor Xavier, ha viscut més de 20 anys al costat d'un CIS i ja va manifestar en el mateix plenari, la seua defensa que viure al costat d'una instal·lació d'eixes no suposava cap problema.
    En aquest blog es posen temes d'interés per a Picanya i propostes i posicionaments nostres. El tema del CIS no cal amagar-ho.
    Si haguérem volgut remoure el tema, haguérem informat de les reunions tingudes amb l'actual responsable del CIS de Picassent i tècnics del Ministeri, els quals ens asseguraven que de "paralitzat" res de res, i no hem dit ni pruna.
    El que realment ens preocupa és que en un tema tan sensible, es mentisca a la població, s'amague informació per part dels responsables i es faça servir per a una guerra Rita-Ministeri o PSOE-PP, per damunt del respecte a les persones, als seus drets i a les seues possibilitats de rehabilitació.

    ResponElimina
  6. Buenas noches:

    Yo entiendo lo que dicen y sé que ese tipo de centros deben de existir aunque recomiendan que deben estar integrados en los centros de las ciudades.
    También he de decir que como madre, repito, como madre y puede parecer un absurdo o piensen que es absurdo TENGO MIEDO. Tal vez sea el miedo a lo desconocido, a pensar en qué tipo de personas (indudablemente no todo el mundo está por los mismos delitos) pero me preocupa la seguridad de mi hija.
    Me gustaría que me respondieran que tipo de personas van a estos centros.

    Gracias

    ResponElimina
  7. El CIS són els Centres d'Inserció Social. Són establiments penitenciaris destinats al compliment de penes privatives de llibertat en règim obert, així com al seguiment de totes les penes no privatives de llibertat s'establisquen en la legislació penal i l'execució s'atribueixi als serveis corresponents del Ministeri de Justícia i Interior o òrgan autonòmic competent. També es dedicaran al seguiment dels alliberats condicionals que tinguen adscrits.

    En valencià clar i ras, a) les persones de llargues condemnes que ja han complit una part de la seua condemna i pel seu comportament i seguiment es fan creditors del règim obert (eixir de dia i tornar a la nit), per a començar a recuperar l'habit de socialització després d'anys reclosos. Normalment són èpoques on comencen a treballar, a estar amb la família o amb els amics. En eixe règim, la mínima falta, pot suposar el reingrés en presó normal.
    També es fa seguiment, entrevistes, etc a les persones en "llibertat condicional", aquells que han delinquit i estan pendents de judici per delictes menors, el típic, "està pendent de judici i s'haurà de presentar totes les setmanes davant l'autoritat...".
    Per últim aquells de condemnes curtes (delictes de trànsit, alcoholèmies, monetaris) que gaudeixen del règim obert des del primer moment per ser primera condemna o delictes, com ja he dit menors.
    També està demostrat que en les zones on s'ubiquen els CIS, la taxa de delictes és inferiors a on no estan i quan duen uns anys en fucnionament i el veïnat ja ha vist realment el que és, ningú no hi veu problemes.
    Les dades aquestes últimes són facilitades pel Ministeri de l'Interior en base a les estadístiques de delictes per comissaries i la dels veïns per manifestacions de les Associacions de Veïns dels barris de referència.

    ResponElimina
  8. Bon dia de nou. Crec que el que escriu Carolina em dóna la raó. Les persones tenen por de centres com aquests i les postures de PP i PSOE reforcen aquest sentiment. Malauradament, entrades com aquesta també. Vosté explica que "no passa res" que "són necessaris" però al final diu que "fora de Picanya". Diu quee l'actual regidor de Inicitavia vivia junt a un CIS però ara, viu a Picanya. És a dir, explica que l'actual regidor se'n anà del cosata d'un CIS i vingué a Picanya. Per què? Alguna cosa hi havia en el poble anterior que no li agradava i va triar Picanya per a residir. Perquè no es quedà a viure al costat del CIS? Pensa que així tranquilitzarà a les mares com Carolina? Ni molt menys. Vosté pot dir misa però el que conta són els actes i ací ha faltat una posició progresista i d'esquerres. Una posició valenta. No discursos per a acabar diguent "CIS NO" com diuen els cartells que la dreta penja als nostres carrers. Si parlarem d'un hospital (que també és millor junt a una xarxa urbana) estarieu en contra? Segur que no.L'aplaudirieu. És per això que Carolina té por. Perquè després de donar mil raons a favor, al final, es posicioneu en contra i continueu presentant el tema com un problema "a resoldre" en lloc de posiconar-vos clarament a favor. Des de Iniciativa ja s'han fet masa renúncies (la identitat nacional, els símbols, el nom de la nostra llengua...) per tal d'aconseguir "integrar-se" en el "sistema". En un tema com aquest calia una posició clara i forta. Malauradament no ha sigut així i continueu pel mateix camí. Malament anem. Gràcies de nou per la seua contestació.

    ResponElimina
  9. Reiterem que seria interessant llegir la intervenció d'Helena en el plenari.

    Respecte a la renúncia de la "identitat nacional, llengua i cultura" remet als documents congressuals programàtics i als programes electorals, que són ben bé aclaridors, no obstant si algú no els troba i té interés només cal que ens envie un e-mail i li ho farem arribar. Com a exemple l'informaré que qui ha presentat mocions en defensa de la TV3 i evitar el seu tancament ha estat Iniciativa, qui ha presentat mocions contra el recurs presentat pel PSOE contra la recuperació del dret civil valencià, ha estat Iniciativa, per la defensa de l'ensenyament en valencià... bo no continue perquè en aquesta web i en l'anterior (encara en funcionament) es poden vore les mocions a nivell local presentades. Pensem que és convenient abans de fer determinades afirmacions tindre un poc de base.

    Diu vosté: ""No discursos per a acabar diguent "CIS NO" com diuen els cartells que la dreta penja als nostres carrers."". Efectivament en els carrers es veuen dos tipos de cartells, tots dos negatius per al CIS, del PP i del PSOE (pagats per l'ajuntament). No serem nosaltres els que direm que són "la dreta" com afirma vosté.

    ResponElimina
  10. Buenas de nuevo:

    Para mi que salga esta información totalmente veraz, es eso, información y no ver carteles por el pueblo diciendo CIS NO. La realidad es que ya se va a hacer ¿o no?, y aprecio la sinceridad política y personal y me considero lo suficientemente madura y me ofende que alguien piense que eso me va a crear "alarma" otras cosas me causan más alarma, lo que creo que ha creado es INDIGNACIÓN pues las voces de los ciudadanos de Picanya y Paiporta no han sido escuchadas y que un ministro o ministerio o lo que sea que lo haya aprobado, esas personas no viven aquí. TODO EL QUE ME DIGA QUE LE GUSTARIA VIVIR cerca de una carcel, un correccional o un CIS como es el caso MIENTE.
    Las personas independientemente de su signo político pueden no desear que un centro de esas características se construya cerca de su zona, y los constructores que no se de publicidad al tema y al político de turno mostrar una ambigüedad por el tema de elecciones.
    El centro se construye no? pues a informar a la gente:
    yo quiero saber de que manera les integran, son efectivas esas políticas de reinsección?, según esas estadísticas que número o porcentaje acaba reincidiendo (y no me refiero si reinciden por las zonas cercanas al CIS) y acaban otra vez en las cárceles?, los violadores también están en ese tipo de centros?, se tiene un control efectivo?
    Cual es la opinión de los expertos (psicólogos, pedagogos... los especialistas que los tratan)?

    ResponElimina
  11. Señores de Iniciativa. ¿Se posicionan ustedes a favor del CIS en Picanya? ¿Cómo es posible? ¿Están a favor de que asesinos, violadores o drogadictos recorran nuestras calles? ¿Se crucen con nuestros hijos? Esata gente debe estar en cárceles y cumplir en ellas sus penas. Si al final se construye y ocurre una desgracia habrá que ver qué dicen con sus estadísticas y sus estudios. Estoy de acuerdo con Carolina, yo también soy madre y tengo miedo por mis hijos. Picanya no quiere delincuentes por sus calles! Y disculpen que yo no escriba en catalán.

    ResponElimina
  12. A mi em sembla més perillós la circulació per Picanya de persones fatxes. Que mentixen al poble, per un grapat de vots o depén de si el seu partit governa en altre àmbit institucional o no, pensen en blanc o en negre. Al remat uns delinquents, en % molt alt es rehabiliten. Els altres, no. Va en la personalitat.

    ResponElimina
  13. Sóc Xavier Rius:

    El que diu o no diu Iniciativa, està en la intervenció d'Helena al plenari, què el resum és:

    --Els CIS són imprescindibles per garantir la reiserció de les persones que han delinquit.
    --Els CIS han d'anar ubicats on diuen els experts que és millor que estiguen per aconseguir els seus fins.
    --Els CIS no poden ubicar-se per qüestions polítiques en llocs inadequats o perquè governa un partit que no és del meu color m'opose i si me'l posa una institució governada per un partit que no és el meu i si és dels meus dissimule.
    --Iniciativa demananà un debat de fons llevant posicionaments polítics i centrant-se en l'interés de les persones, residents i del seu voltant.

    Personalment, com ja s'ha comentat, he conviscut amb dos CIS (d'homes i dones) durant més de 25 anys, en l'Olivereta. En el barri ningú es queixà ni hi hagueren problemes, ans al contrari, jo personalment i amb l'Associació de VeÍns vaig participar en programes de participació població reclusa- barri. Els llevaren uns anys de vindre'm a Picanya, jo no vaig fugir de res, vaig optar per acostar-me on estudiava el meu fill menut i on tenia un bon grapat d'amics.
    Jo no vull que violadors, prevaricadors, o assessins circulen pels carrers i per això cal detindre'ls i empresonar-los. Una persona quan compleix la seua condemna té dret a la llibertat i a la integració, ja siga penal, civil o com siga.
    La societat té dret i obligació de previndre, reprimir, detindre, condemnar i rehabilitar a les persones que incompleixen la legislació i fan mal a la societat.
    Si no permitim la rehabilitació i integració, al remat estaríem defensant, la cadena perpétua i fins i tot la pena de mort i a més, moriríem com a societat, ja que per a) o per b) les pressons acabarien tenint més persones que persones treballant i estaríem condemnats a la desaparició.
    Tot esser humà té possibilitats d'equivocar-se i penedir-se i rehabilitar-se.
    És comprensible que determinades persones, mares o pares, persones majors, etc siguen més sensibles a aquesta problemàtica.
    Cal educar i treballar per una societat millor.

    ResponElimina