Vols participar?. Comptem amb tu.

Vols afiliar-te? Vols inscriure't com a simpatitzant? Vols rebre l'Espurna (el nostre diari digital d'informació)?. Envian's un correu a picanya@iniciativapv.org o a compromis.picanya@gmail.com

dilluns, 19 de desembre del 2011

El retall en la recollida de fem


A bombo i plateret, s'anuncia la reducció de cost en l'arreplegada de fem. Dos aspectes s'han publicitat per part de l'Alcaldia com a efectives: l'arreplegada diürna i l'eliminació del servei de diumenge.
L'arreplegada nocturna s'efectua per tres motius fonamentals: a) Com normalment se acumula al llarg del dia el fem i es diposita per la vesprada nit, el temps de permanència de les deixalles orgàniques al carrer és mínim. b) molèsties al veïnat en el normal desenvolupament de la vida comercial del poble. c) al no existir trànsit, fer que la tasca puga ser més ràpida i el servei es desenvolupe en menys hores. d) Evitar les mal olors durant el dia quan transita el camió pels nostres carrers a hores d'abundant personal en ell.
L'eliminació del servei de diumenge pot fer que siguen dos els dies que el fem reste dipositat als contenidors.
Davant d'això, des d'Iniciativa/Compromís, valorarem, quan es sàpiga exactament la reducció si paga la pena l'increment de perjudicis. Si l'estalvi és raonable, pot ser siga interessant, però si no....
També la mesura dels diumenges pensem que es podria fer un estudi dels dos dies que menys fem es genera (els camions es pesen totes les nits, així que es sap) i eliminar-lo eixos dos dies, sempre que no siguen consecutius.
Per últim incidir que hi han altres serveis que son olt més prescindibles i que suposarien estalvi directe, com ja expressàrem al plenari, per exemple l'assistència tècnica en matèria d'habitatge, més de 30.000 euros, per no res. Actualment són mínims els programes de subvencions per ala qual es contractà, fins i tot, l'últim, el del nucli antic, el mateix ajuntament indica que l'assessorament es farà des d'urbanisme municipal, amb la qual cosa, si ja últimament quasi no anava gent (7 o 8 persones a la setmana), poca més anirà i els més de 30.000 € amb instal·lació pública, telèfon, internet i més mitjans materials a costa de l'ajuntament......

13 comentaris:

  1. Em sembla que el posicionament que expliqueu és molt realista.

    ResponElimina
  2. ASISTENCIA TECNICA=FEM=BRUTOR?......QUE HI HA DARRERE DE EIXA ASISTENCIA...?

    ResponElimina
  3. Yo tabiem me pasearia con una bandolera y cobraria mas de 30.000 pavos.....Vaya incluso mas que casi todos los empleados del ayuntamiento de Picanya.

    ResponElimina
  4. Pues jo pensava que era treballador de l'ajuntament. Ja m'estranyava que en eleccions en hores de treball estiguera en el mercat repartint propaganda del PSOE, quasi és més gros, cobra, se li dona despatx, se li paga telefon i de tot i damunt es assessor encobert del PSOE.
    Ja pot haver crisi que no el llevaran, no.

    ResponElimina
  5. lo que tenia que fer per vergonya al poble es deixar exisa asistencia técnica, i mes en el momento de crisis se s´atravesa.
    No hiha ningun partit que puga denunciar este cas al jutgat?
    Jo no pague els meus impostos municipales per a que ú vixa sense trevallar i a "tuti plen"...

    ResponElimina
  6. En la majoria d'ajuntaments hi han assessors dels grups municipals o càrrecs retribuits. En aquest ajuntament cap ni un.

    ResponElimina
  7. Xavier Rius:

    Això és el que diuen. Però, si és necessari, hauria de ser-ho amb llum i taquígrafs, no emmascarat en "una assistència tècnica".
    És probable que pel volum de treball i població, a Picanya, com ja tenen la majoria d'ajuntaments, tinguen algun assessor, però sense amagar-ho.
    Ja fa molts anys que el PSOE ven una imatge distorsionada de la realitat del poble.
    En el seu moment, aquesta assistència tècnica podia tindre justificació però en aquests anys que estem vivint, es pagar per no res o... per fer altra tasca que no és la de l'habitatge.
    Fins i tot recordarem quel'ajuntament, per a la rehabilitació del nucli antic dirigeix a la ciutadania cap al departament d'Urbanisme (Plaça País Valencià), és a dir que ja, elmateix ajuntament assumeix les tasques de l'assessoria, continua pagant-le (totes baixen menys aquesta)i en instal·lacions municipals, i comja s'ha dit per ahí amb mateiral i recusos públics.
    No és ètic.

    ResponElimina
  8. Si que és ètic que Xavi Rius:

    - Cobrará mes de 30.000 € al any sensen fer res (recordeu que no era ni regidor, pero si que feu hores en La Caçola, i els dilluns i els divendres: 'Vuelvo en cinco minutos' jajaja).
    - No va renunciar al seu sou malgrat la crisi.
    - Que haja fet la campñanya electoral de maig des de les dependencies municipals (despeses de llum, aïgua, telèfons, ... amb diners públics).
    - Que vajen embrutant el poble i el mobiliari urbà amb Publicitat Electoral. (Ecologistes????)
    - Que utilitze als treballadors del Ajuntament per al joc polític, i als jutjats el que no ha aconseguit políticament. (Quan van a publicar a aquest blog les sentencies del procés de funcionarització?).

    Com a simpatizant d'esquerres i ciutadà imparcial, i seguidor d'aquest blog i d'altres, ... per favor serietat a la política.

    ResponElimina
  9. Ben cert és, que el poble esta fet una gorrinada.

    ResponElimina
  10. - El ara regidor i durant un any i mig assessor del grup municipal (nomenat pel Sr.Alcalde) cobrava net el mateix que en el seu lloc de treball d'orige (és funcionari), ni un euro més, ni un euro menys.
    - Difícilment podia renunciar al que és el seu salari i no una dàdiva o sobresou.
    El que feia era d'assessor, no encobert del grup Municipal.
    - Despessa del despatx? a la que té dret qualsevol grup a qualsevol poble. Bo no és cert, en aquest poble menys ja que en l'actualitat no hi ha ni telèfon. Aigüa? la de pixar serà....
    Llum? la normal d'un despatx. I no poses etc, ja que fins i tot el paper, toner o xinxetes, se les pagava el grup.
    - El mobiliari urbà passades les eleccions ja està net. Bé qualsevol pot voreu. (almenys del nostre partit). I efectivament nosaltres tenim que posar cartells ja que no tenim ni fileses, ni prebendes d'empresaris, ni aportacions d'assistències tècniques que ens omplin el perol i tenim que recòrrer a el més económic, fins i tot ens pengem le spancartes sense contractar empreses (no com altres en aquest poble).
    - Els treballadors de l'ajuntament per al joc polític?, qualsevol treballador de l'ajuntament sap quina organització i persones utilitzen als seus treballadors, només cal preguntar. Sentències de funcionarització? Quan estiga la posarem, no podem inventar-nos-les.

    Si ets d'esquerres, espere que demandes a l'ajuntament que les contractacions es facen "públiques"· i "transparents" i que les assistències tècniques, no encobrisquen "altres coses". És molt senzill.

    ResponElimina
  11. M'encanta veure com us enganxeu les esquerres ... la història es repeteix. No aprendreu mai.

    Per cert, les sentències es poden llegir al blog de

    http://casadelpoblepicanya.blogspot.com/

    (Consell: hi ha que estar més rapids)

    ResponElimina
  12. Em pareix que el canvi de l'hora d'arreplega del fem és molt interessant, açò no és la societat de fa 30 anys, on la gen tirava al fem residus orgànics que fan mala olor, ara tot el que es tira són embolcalls i coses que no fa olor, a més abans es buidava el poal del fem, ara tot va embutxacat. No compartisc això de les molèsties que dieu, tot al contrari, molèsties són el soroll que fa el camió a les tantes de la matinada arreplegant el fem, d'això no heu dit ni mu, crec que només aneu a queixar-vos per vici, i vos dóna igual el que façen des de l'Ajuntament, no aporteu res positiu en este assumpte del fem i no entenc que pinta en este assumpte això de l'assistència tècnica, crec que ho esteu contaminant tot, comenceu parlant d'una cosa i al final acabeu parlant de rotllos de politiqueig, açò no és seriós.

    ResponElimina
  13. Pense que la proposta d'estudi i dels dies, és interessant i milloraria la feta pel Alcalde. Espere que ho valoren.

    ResponElimina