Vols participar?. Comptem amb tu.

Vols afiliar-te? Vols inscriure't com a simpatitzant? Vols rebre l'Espurna (el nostre diari digital d'informació)?. Envian's un correu a picanya@iniciativapv.org o a compromis.picanya@gmail.com

dissabte, 31 de desembre del 2011

Compromís pel soterrament de les vies


Fa pocs dies acabà el debat dels pressupostos de la Generalitat. El Grup Municipal de Compromís traslladà al seu Grup Parlamentari, la necessitat d’incloure en el “Programa 513.10 Infraestructures públiques” (entre un dels seues objectius ha assolir) el següent: “Agilitzar el projecte de soterrament de la Línia 1 de FGV al pas per Picanya”.

L’esmena fou votada en contra pel partit majoritari (PP).

Cal recordar que el projecte de soterrament fou acordat amb un finançament al 50% entre la Generalitat i un 50% per l’ajuntament (que era cobert per la promotora del PAI de la partida del Colocó del municipi).

Actualment està en tràmits, paralitzat en un d’ells que li pertoca a la generalitat segons manifestacions de l’Alcaldia.

L’esmena pretenia que es continuaren els tràmits perquè la promotora del PAI (encarregada del soterrament) poguera iniciar les obres.

Cal fer esment què, des del tancament del Pas a Nivell, una part del poble, està aïllada i segregada de la vida quotidiana i, tot això, amb les promeses de l’Alcalde i la Conselleria que seria per poc temps.

L’esmena comptà amb el suport de tots els grups Parlamentaris però la negativa del Govern Popular impossibilità que isquera endavant.

Això reaferma el vaticini que feu Compromís en el seu dia, que era una errada el tancament del Pas a Nivell sense garanties o una obra alternativa que permetera la connexió entre les dues parts del poble, ja que tardarà i molt, en plasmar-se el soterrament, si així al final ocorre, cosa que ja estem començant a dubtar.

Lamentem la poca sensibilitat del Govern del PP cap a Picanya.

3 comentaris:

  1. Això, ja ho sabia yo !!. No és que el govern del PP "la Fem-eralitat", no ho aprovi ara, sinó perquè en el seu moment l'acord que va fer el govern de Picanya en ple, comptant inicitiativa-compromís, va ser una ficada de pota. "Fem-Picanya".

    ResponElimina
  2. Si la referència al "suport" és al soterrament de les vies, expliquem. El PSOE tenia majoria absoluta i el suport del aleshores Grup Municipal EUPV - Coalició Municipal Compromís no suposava que s'aprovara o no.
    El suport d'EUPV-CMC condicionà alguns aspectes del PAI, entre d'altres que no s'urbanitzaria sense començar el soterrament. Així doncs, s'establí una garantia per no destrossar horta per no res i, si no s'executa el soterrament no hi haurpa urbanització (entre d'altres millores ja exposades en altres entrades).
    La decissió fou debatuda assembleariament entre tot la gent que aleshores conformava EUPV i s'adoptà la decissió sense CAP vot en contra i sempre partint de la premisa que fer-se es faria amb el nostre suport i sense, i, si el nostre vot suposava unes garanties per evitar que ens trobàrem, entre altres coses, amb un PAI i que al final no es soterrés el metro, pagava la pena.
    Del aleshores col·lectiu d'EUPV, una persona romangué en el que actualment és EUPV i la resta, com a Iniciativa, s'escindiren per mantindre Compromís a nivell local i de País.
    Si la referència és al tancament del pas a nivell: El tancament del Pas a Nivell, no comptà amb el suport d'Iniciativa- Compromís, en cap moment (desconec si del militant d'EUPV però crec que tampoc) i el repàs de les votacions i intervencions plenàries és clar. Fins i tot , mocions al ple, a les Corts Valencines, concentracions amb els veïns ho testimonien i sempre a soles, sense cap suport de cap partit, ni al poble ni a les Corts.

    ResponElimina
  3. Com a veí de la zona de les vies, només puc dir coses bones de Jovita i Xavier, que ens han fet costat, sense voler protagonisme i sempre ens han ajudat en allò que els hem demanat.
    Moltes gràcies. Aconseguíreu al remat que tant el PSOE com el PP, què inicialment passaven de nosaltres olímpicament, al final ens feren cas.
    La veritat què, tal i com ens diguéreu, era un paripé i no serviria per a res. El temps ha demostrat que teníeu raó i el PP i el PSOE només volien acallar-nos.
    I gràcies per continuar acordant-vos de nosaltres.
    Endavant.

    ResponElimina