Vols participar?. Comptem amb tu.

Vols afiliar-te? Vols inscriure't com a simpatitzant? Vols rebre l'Espurna (el nostre diari digital d'informació)?. Envian's un correu a picanya@iniciativapv.org o a compromis.picanya@gmail.com

dilluns, 5 de desembre del 2011

Compromís demana una ocupació pública transparent i legal


Foto de la campanya "desenxúfa'ls" de Compromís del Poble Valencià

En el últim plenari (1 de desembre), Compromís, mitjançant el seu regidor d’Iniciativa, presentà una Moció que afirmava el compromís de l’ajuntament de Picanya amb la legalitat vigent i apostava per “no efectuar cap contractació a Picanya al marge de la legalitat vigent i respectant la publicitat el mèrit,  la igualtat i la capacitat.”

L’esmentada moció també comprometia a l’ajuntament a constituir Borses de treball públiques i transparents.
El Grup Popular “donava suport” a la moció i la sorpresa fou que el PSOE, tot i reconèixer que la moció era només “un còpia i pega de la legalitat vigent”, votava en contra.
Això reafirma les denúncies que des de Compromís s’han estat fent, de contractació irregular, amiguisme i oscurantisme a l’ajuntament.
Cal recordar que l’ajuntament nega al regidor Xavier Rius de Compromís, la possibilitat de conèixer quanta gent contractada hi ha, quan es contractà i mitjançant quin sistema i es nega a contestar les reiterades peticions de informació i documentació.
“Després de demanar la informació diverses vegades, a la què com a regidor tinc dret, només em quedarà demanar l’empara judicial perquè, novament, obligue al Sr. Alcalde a mostrar, com ja ha ocorregut recentment, la documentació, i el més greu és que eixa actitud d’oscurantisme i vulneradora de drets, acaba constant-li diners a l’ajuntament en advocats i despeses judicials, diners de tots els picanyers i picanyeres. Si el no compliment de la normativa li costara al sr Almenar diners de la seua butxaca segur que no ho faria, però com ho paga el fons municipal, poc l’importa, i tot per tal de dificultar la gestió de control de l’oposició.”, ha manifestat el regidor.
Des de Compromís continuarem intentar esgotar totes les vies formals, però en cap cas renunciarem finalment a arribar als jutjats. Si sempre s’ha de garantir el que la ciutadania tinga dret a conèixer les necessitats de personal i poder accedir a optar a un a contractació, en aquests moments de dificultat laboral, molt més.
El PSOE que s’omple la boca de denunciar casos de contractació irregular a la Generalitat, les Diputacions i com fa poc, a l’ajuntament veí d’Aldaia, on governa, pel seu oscurantisme, dona a entendre que fa exactament el mateix.
“rete públicament al Sr. Alcalde a què garantisca a la ciutadania Borses de treball públiques i transparents per a la totalitat de llocs de treball, per respecte a tots els ciutadans i ciutadanes de Picanya i si més no, per complir la normativa que li obliga a d’ell com a ciutadà i com alcalde.” Manifesta el regidor de Compromís.

5 comentaris:

  1. Las bolsas de trabajo tal y como las ofertan hoy en dia no cumplen a mi juicio eso que llaman "igualdad, mérito y capacidad". Cómo se puede llamar igualdad a una plaza que sale con una categoría ejemplo: "conserje- animadora sociocultural" que es ofertada para una titulación de ESO o EGB y después puntúan otros títulos superiores? porque en realidad una animadora sociocultural es un Técnico o lo que es lo mismo tiene en su poder una FPIII con esa especialidad? (ver oferta en la web de la Mancomunitat Horta Sud), tal vez sea ignorancia por parte de la administración que oferta la plaza un tanto ambigua de las titulaciones actuales existentes (prefiero pensar inocentemente).
    Dónde está la igualdad para esas personas que no tienen otros estudios? a mí me dán a enterder que te pagarán como conserje pero que en realidad vas a estar prestando servicios superiores a esa categoría pero que te van a pagar lo mínimo que marque el convenio porque para colmo no ponen ni lo que se pretende pagar o el convenio al que se van a acoger. Y la entrevista personal? que pasa con ella?, mejor no puntuarla. La igualdad no existe.
    Y cómo medir la capacidad de una persona en un puesto de trabajo en un exámen? un absurdo. Meritos? qué méritos? hacer 100 cursos?, miren en pleno SXXI creo que si un ayuntamiento quiere crear una bolsa que de oportunidad a la gente que se apunte y que los vayan probando, no dicen y aseguran que son trabajos temporales por lo tanto no necesarios con una continuidad en el tiempo? Creo que las administraciones se han convertido en la mayor empresa de trabajos temporales-precarios.
    A los amiguetes supongo que ya los entraron como funcionarios hace tiempo.

    ResponElimina
  2. En este comentari hi ha dos qüestions:
    1.- Si és cert el que diu la notícia (si legalment cal traslladar de tota la informació o expedient sol·licitat pel regidor i l'administració, en este cas l'ajuntament, no trasllada de dita informacion), i ha de recórrer el regidor a la via judicial per a obtindre la mateixa, i això dóna entendre que el Sr. Alcalde esta actuant de 'MALA FE' pel que en estos casos hauria de ser condemnat el Sr. Alcalde, i de forma personal, al pagament dels dits gastos, ja que inclús sabent que la no entrega de la informació sol·licitada és de mala fe, esta produint un perjuí a les arques municipals.
    2.- Si el PSOE de Picanya vota en contra d'una normativa legal, em pregunto:¿O açò esta "dirigit" per una persona, o al contrari la resta de regidors del PSOE no s'enterà de la pelicula', perquè realment en este cas estan votant tots els regidors del PSOE en contra d'una normativa-legal. En conclusió o els regidors del PSOE no saben lo que estan votant, i per consegüent no se que paper pinten en el Ple, o al contrari estan 'dirigits' per una 'ma' i damunt voten en contra d'una normativa-legal; és com si estigueren votant en contra de complir la llei, d'una manera general.

    ResponElimina
  3. Les borses de treball s'han de crear amb proves pràctiques del treball a desenvolupar i que les avalue un tribunal, el més divers possible.
    Si es fa això d'anar provant, al final, la decisió caurà en el funcionari que tutela el treball (una o màxim dues persones) i entraran els amiguets d'ells. El millor, prova pràctica i tribunal plural i divers.
    Ara de moment a Picanya, ni proves, ni treball pràctic, ni res. S'entra temporalment a cobrir una plaça per ciència infusa, s'esperen una anys i "funcionarització".

    ResponElimina
  4. Tú hablas de ejercicios prácticos, pero hay algunos ejercicios prácticos que piden que sólo los han podido hacer la gente que ha trabajado o está trabajando actualmente en alguna administración y que si no los pusieran sería muy difícil para la gente que está actualmente temporal sacar las notas que saca en el ejercicio práctico. Así mismo no hablas de la entrevista personal... despierta!! La gente ya está escarmentada de tanta fachada. Solo me creo las oposiciones libres.

    ResponElimina
  5. En "propostes polítiques presentades" hi ha unes BASES GENERALS PER COBRIR VACANTS, https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9NjkqiYOAIAOGZjZmE3ZjQtOWI4MC00MDJjLThmYzAtNTJiZTg2MDVkMTk0&hl=ca&pli=1, què, estan obertes a suggeriments per millorar-les, ja que de moment, el PSOE no vol saber res.

    ResponElimina